Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиєвом поширюються субсидії на «комуналку»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Києвом поширюються субсидії на «комуналку»

У Києві побільшало бажаючих отримати субсидію на оплату ЖКП майже на третину. Крім цього, з минулого місяця також підвищився і середній розмір державного відшкодування на оплату «комуналки».

Кияни все частіше звертаються за субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг. Так, в період січня-квітня цього року, у столиці за державними компенсаціями на сплату ЖКП звернулось 20,7 тис. домогосподарства, що на 27,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Крім того, з минулого місяця, в порівнянні з квітнем 2014 року,  збільшився і середній розмір субсидії в 1,5 рази та становив 266,9 грн. Загальна сума державних відшкодувань за січень-квітень 2015 року становила. 7598,6 тис.грн, що у три рази більше, ніж за відповідний період минулого року.

Відтак, минулого місяця у столиці субсидії на оплату ЖКП та електроенергії отримували 51, 7 тис. домогосподарств. Це на 55% більше минулорічних показників. Кількість тих домогосподарств, які отримували компенсацію на оплату комунальних послуг виходячи з  кількості членів переважно складаються з однієї особи та, у відсотковому співвідношенні, становлять 64,1% від загальної кількості домогосподарств.

В період  з січня по квітень цього року, житлові субсидії призначено 19 тис. домогосподарств (92%), що, в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року, більше на 3,1 тис. одиниць (19,8%).

Так, з початку року, найбільше киян звернулося за субсидіями у Дніпровському районі - 4064 претендетни, найменша кількість звернень зафіксована у Печерському районі - 810.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за січень–квітень 2015 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату ЖКП звернулось у 2 раза більше домогосподарств, ніж за аналогічний проміжок часу 2014 року.

 
Коментарі (0)