Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСередній розмір субсидії в Україні виріс втричі
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Середній розмір субсидії в Україні виріс втричі

У Держстаті відзвітували: у березні 2015 року середній розмір субсидії на «комуналку» виріс в три рази порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У березні 2015 року середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одне домогосподарство збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року в 3 рази і становив 273,9 грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в Державній службі статистики.

Зокрема, серед регіонів найбільший розмір спостерігався у Донецькій області (457,4 грн), найменший – у Закарпатській та Кіровоградській (45,7 грн та 87,4 грн відповідно).
 
Загалом, у січні–березні 2015 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 395,6 тис. домогосподарств, що у 2,1 раза більше, ніж у січні–березні 2014 року. 
 
Питома вага звернень домогосподарств, які проживають у міських поселеннях, склала 78,4%. 
 
Призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 392,0 тис. домогосподарств, що становило 99,1% від загальної кількості домогосподарств, які звернулися за субсидіями, з них у міських поселеннях 317,6 тис. домогосподарств, у сільській місцевості 74,4 тис. домогосподарств.
 
Порівняно з відповідним періодом 2014 року кількість домогосподарств, яким призначено субсидії, збільшилась на 221,4 тис. або у 2,3 раза. 
 
Кількість учасників Програми житлових субсидій, які одержували субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, становила 7,8% від загальної кількості домогосподарств України. Серед регіонів найбільша питома вага домогосподарств, які отримували субсидії, у Сумській області (20,3%), а найменша – у Одеській, Чернівецькій, Луганській та Закарпатській (3,0% – 3,4%). Значна частка домогосподарств, які отримують субсидії, складається з однієї особи (60,6%). 
 
Загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у січні–березні 2015 року, становила 127,7 млн грн, що на 102,7 млн грн більше відповідного показника 2014 року, з неї у міських поселеннях – 112,7 млн грн, у сільській місцевості 15,0 млн грн.
 
У січні–березні 2015 року 59,8 тис. домогосподарств (71,0% із числа тих, які звернулися) було призначено субсидії готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, з них у міських поселеннях 16,8 тис. домогосподарств, у сільській місцевості 43,0 тис. домогосподарств. Серед домогосподарств, яким призначено субсидії такого виду, 90,5% – домогосподарства з однієї особи, решта із двох- п’яти та більше осіб. 
 
За січень–березень 2015 року загальна сума субсидій готівкою, призначених домогосподарствам на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, становила 80,6 млн грн, з неї у міських поселеннях 25,3 млн грн, у сільській місцевості 55,3 млн грн. 
 
Середній розмір призначеної субсидії готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива у березні 2015 року на одне домогосподарство становив 1324 грн. Найбільший розмір був у Львівській області (1538,0 грн.), найменший – у Одеській (82,5 грн.). 
 
У січні–березні 2015 року загальна сума субсидій готівкою, отриманих домогосподарствами на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, становила 17,3 млн грн, за відповідний період 2014 року – 12,3 млн грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в уряді порахували: близько восьми тисяч гривень в рік припадатиме на субсидію на одну сім'ю. Чиновники пояснили, що розмір пільги на оплату ЖКП виріс в два рази.
 
До речі, читайте роз’яснення столичної влади – Як заповнити документи на субсидію.
 
Коментарі (0)