Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСума заборгованості населення за ЖКП зростає
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Сума заборгованості населення за ЖКП зростає

Українці заборгувати майже двадцять мільярдів гривень за житлово-комунальні послуги. Найгірший рівень оплати за ЖКП спостерігається у Донецькій та Харківській областях.
У січні–квітні 2015 року населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 19,5 млрд грн (97,6% нарахованих за цей період сум). Відповідні дані наводить Державна служба статистики.
 
Зокрема, серед регіонів найвищий за середній по країні рівень оплати за ЖКП спостерігався у Сумській, Вінницькій та Черкаській областях (116,0–107,7%), найнижчий – у Донецькій та Харківській (82,4% та 89,1% відповідно). 
 
Середні нарахування за ЖКП, з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт•год), на одного власника особового рахунку у квітні 2015 року становили 550,2 грн.
 
Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг збільшилась у квітні 2015 року порівняно з березнем на 2,5% і на кінець квітня 2015 року і становила 12,9 млрд грн, середній термін заборгованості населення за всі послуги склав 2,6 місяця. 
 
У квітні 2015 року мали борг за 3 місяці і більше: за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 30,2% власників особових рахунків, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 20,2%, вивезення побутових відходів – 19,3%, газопостачання – 21,9%, централізоване водопостачання та водовідведення – 18,8%. 
 
Упродовж січня–квітня 2015 року населенням сплачено за електроенергію 4 млрд грн (136,5% нарахованих за цей період сум). Серед регіонів найвищий за середній по країні рівень оплати електропостачання спостерігався в Одеській, Закарпатській, Київській та Херсонській областях (222,4–177,6% з урахуванням погашення боргів попередніх періодів), найнижчий – у Чернігівській та Сумській (76,7% та 85,1% відповідно). 
 
Заборгованість населення з оплати електроенергії на кінець квітня 2015 року становила 2 млрд грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», за минулий рік в Україні утворилося більше трьохсот мільйонів тонн відходів. Переважна більшість – від економічної діяльності підприємств та організацій.
 
Коментарі (0)