Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВ Україні менше приймають житла в експлуатацію
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

В Україні менше приймають житла в експлуатацію

В Україні зменшуються площі прийнятого в експлуатацію житла. Здебільшого, збільшилось введення в користування дачних та садових будинків.

В Україні за І квартал 2015 рік знизились обсяги прийнятого в експлуатацію житла, в порівнянні з першими трьома місяцями минулого року, на 19,3%, а загальна площа зданих об’єктів складає 1620,4 тис. кв. м. А без врахування прийняття в експлуатацію самочинно зведеного житла, цей показник знижується до 11,1%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Відтак, більшу частину житла (55,1%) становлять одноквартирні будинки, ще 44,7% - введення в експлуатацію багатоквартирних об’єктів і лише 0,2% здача житла в гуртожитках.

«Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла у міських поселеннях становила 1043,9 тис.кв. м, у сільській місцевості – 576,5 тис. кв. м», - зазначається у звіті.

Серед регіонів, лідерами із введення житла в експлуатацію стали Київська, Львівська, Івано-Франківська області та місто Київ з показником 50,2% зданого житла від загального обсягу житлової площі. Так, у цих регіонах прийнято 6,1 тис. кв. м загальної площі житла, що на 79,2% перевищує минулорічні показники.

Також на 1,5% збільшилась здача дачних та садових будинків – до 60,9 тис. кв. м. Якщо ж не враховувати незаконно зведені об’єкти, то «приріст» становить 39%.

Загалом за три місяці 2015 року загальна площа прийнятих в експлуатацію житла та дачних і садових будинків становила 1881,3 тис. кв. м, що на 18,7% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Без врахування незаконно зведених об’єктів, зниження фіксується на рівні 9,9%  

Усі дані наведено без врахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні від початку року зменшилися обсяги будівництва, в порівнянні з минулорічними показниками. Однак, будівельні роботи, заплановані на цей період, виконані на всі 100%.

 
Коментарі (0)