Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняБільшість українських шкіл все ще не мають безбар’єрного доступу
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Більшість українських шкіл все ще не мають безбар’єрного доступу

За даними статистики, 74% загальноосвітніх навчальних закладів в Україні (11560 шкіл) мають безперешкодний доступ для дітей з інвалідністю, але тільки до 1 поверху.
За даними статистики, 74% загальноосвітніх навчальних закладів в Україні (11560 шкіл) мають безперешкодний доступ для дітей з інвалідністю, але тільки до 1 поверху. 
 
З них пандусами забезпечено 69% (10781 шкіл), кнопками виклику 23% (3664 школи), інформаційними вказівниками 18% (2864 школи). 
 
Спеціально обладнані туалети для дітей з інвалідністю мають менше 5% шкіл (746).
 
Про це повідомиа прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
 
За останні 2 роки кількість закладів загальної середньої освіти з інклюзивними класами була збільшена у 2,5 рази — до 3788 шкіл у 2018-му. А кількість учнів з особливими освітніми потребами зросла з 4180 до 11839 школярів. Також для дітей з особливими освітніми потребами вже обладнано близько 500 інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ). Також наразі вже понад 300 шкіл та дитячих садків активно впроваджують принципи Нового Освітнього Простору. 
 
Освіта стає доступнішою для кожної дитини. Проте потрібен комплексний підхід у всьому, щоб створювати дійсно комфортні та рівні умови для навчання для всіх у звичайних школах. Для цього вже оновлені та вступили в дію восени минулого року нові державні будівельні норми щодо закладів освіти, які, окрім всього, передбачають обов’язкове створення доступності у школах при їх будівництві чи реконструкції. 
 
Новий Освітній Простір (НОП) створюється в навчальних закладах України за 4-ма основними принципами:
  • енергоефективність
  • сучасне обладнання
  • мотивуючий простір
  • безбар‘єрність та інклюзія
 

Мета – створення комфортних умов для якісного навчання дітей в «Новій Українській Школі».  

 

 
Коментарі (0)