Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГПодіїІнфляція в Україні залишиться близькою до поточного рівня в грудні - НБУ
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Інфляція в Україні залишиться близькою до поточного рівня в грудні - НБУ

У Національному банку України очікують збереження показників інфляції у грудні близькими до поточних рівнів. У листопаді інфляція сповільнилася до 5,1% в річному вимірі.
У Національному банку України очікують збереження показників інфляції у грудні близькими до поточних рівнів. Такі підсумки дискусії членів Комітету з монетарної політики Національного банку щодо рівня облікової ставки 13 грудня оприлюднили у НБУ, пише "Україна Комунальна".  
 
У листопаді інфляція сповільнилася до 5,1% в річному вимірі. Динаміка споживчих цін була ліпшою, ніж очікував НБУ.
 
Як повідомляється, збереження сприятливої цінової динаміки значною мірою зумовлювалося здешевленням сирих продуктів харчування на тлі високих врожаїв і складнощів з експортом продовольства. Збільшення пропозиції дешевшої продовольчої сировини на внутрішньому ринку зумовило, в тому числі, й часткове зниження тиску на витрати бізнесу, зокрема підприємств харчової промисловості та закладів харчування.
 

Однак, найвагомішим чинником послаблення фундаментального інфляційного тиску було збереження стійкої ситуації на валютному ринку. Це не лише обмежувало зростання цін на широкий спектр товарів з імпортною складовою, але й сприяло поліпшенню інфляційних та курсових очікувань. 

 
Коментарі (0)