Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаДержборг за два місяці виріс на 46 млрд гривень - Валерій Пацкан
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Держборг за два місяці виріс на 46 млрд гривень - Валерій Пацкан

Державний борг за два місяці поточного року виріс більш ніж на 46 млрд грн. Про це повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан
Державний борг за два місяці поточного року виріс більш ніж на 46 млрд грн. Про це повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, коментуючи виконання Державного бюджету за січень–лютий 2020 року.
 
Такі цифри повідомила пресслужба Рахункової палати.
 
"Девальвація у січні-лютому цього року гривні до іноземних валют, в яких номіновано борг, і перевищення державних запозичень над погашенням державного боргу спричинили збільшення державного боргу на 46,4 млрд грн (2,6%). Зовнішній борг зріс на 61,2 млрд грн (6,6%), а внутрішній – скоротився на 14,8 млрд грн (1,8%)", – сказав Пацкан.
 
За його словами, на погашення державного боргу витрачено 51,7 млрд грн, або 87,6% плану на звітний період.
 
"Економія на обслуговуванні боргу відбулася за рахунок нижчого курсу гривні щодо долара, ніж врахований у державному бюджеті на цей рік. І нам знову доводиться говорити про неналежну якість макроекономічного прогнозування. Адже закладення в бюджет курсу гривні, який суттєво відрізняється від реального, тягне за собою чимало проблем", – наголосив Пацкан.
 
Він нагадав, що фактичний курс гривні у середньому за січень-лютий становив 24,0 гривні за долар США, тоді як у розрахунках показників бюджету на 2020 рік враховано 27 гривень за долар США.
 

"За оцінкою Рахункової палати, тільки в січні це призвело до недонадходження 2,3 млрд грн доходів", - вказали у відомстві. 

 
Коментарі (0)