Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаДержстат: 70% українців мають доходи менше ніж 7 тисяч гривень на місяць
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Держстат: 70% українців мають доходи менше ніж 7 тисяч гривень на місяць

За первые 6 месяцев 2021 года доходы украинцев в основном не превышали 7 тысяч гривен в месяц. И лишь немногим менее трети граждан (31,1%) получали больше.
За перші 6 місяців 2021 року доходи українців здебільшого не перевищували 7 тисяч гривень на місяць. І лише трохи менше третини громадян (31,1%) отримували більше.
 
Такими є результати дослідження умов життя домогосподарств від Держстату України. Водночас більш ніж половина (60,7%) українців отримують за місяць менше, ніж середній показник по країні.
 
Згідно зі статистикою, в Україні є чимало (8,3%) людей, які мають щомісячний дохід до 3 тисяч гривень. Ще 14% громадян отримують в середньому 3 – 4 тисячі гривень.
 
Найбільший показник тих, хто отримує до 5 тисяч гривень – 18% від усієї вибірки. Ще майже стільки ж (16%) отримують по 5 – 6 тисяч гривень, а також по 6 – 7 тисяч гривень (12,6%).
 
Доходи в розмірі від 7 до 8 тисяч гривень зафіксували у 9,7% українців. Окрім цього, невелика кількість людей заробляє від 8 до 9 та від 9 до 10 тисяч гривень на місяць – 6,2% та 5,2% відповідно.
 
Найменший відсоток тих, хто заробляє понад 10 тисяч гривень. Так, до 11 тисяч отримують 3% громадян, до 12 тисяч 2% і ще 5% – понад 12 тисяч гривень.
 
За даними Державної служби статистики, основне джерело доходів для українців – це заробітна плата, здебільшого від самозайнятості. На другому місці – доходи від родичів.
 

Зі своїх доходів найбільше грошей громадяни України витрачають на купівлю харчових продуктів. Левову частку витрат займає оплата комунальних послуг та пального. 

 
Коментарі (0)