Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиянам рідше призначають субсидії на оплату ЖКП
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Киянам рідше призначають субсидії на оплату ЖКП

Кияни стали частіше звертатися за субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому, кількість сімей, яким призначили субсидію, зменшилася. Принаймні, про це свідчать статистичні дані.

Протягом січня–грудня 2014 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату ЖКП звернулось 88,2 тис. столичних сімей, що на 31,3% більше, ніж за аналогічний період часу 2013 року. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Головного управління статистики у Києві.

Середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одну сім’ю у грудні 2014 року збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 146,0% і становив 439,6 грн.
 
У грудні 2014 року отримували субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та електроенергії 40,9 тис. сімей, що на 19,9% більше ніж у грудні 2013 року.
 
За кількісним складом сімей-одержувачів субсидій переважають сім’ї із однієї особи (69,3% від загальної кількості сімей).
 
У січні–грудні 2014 року 85,0 тис. сімей призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, що становило 96,3% від загальної кількості сімей, які звернулися за субсидіями. У порівнянні з відповідним періодом 2013 року кількість сімей, яким призначено субсидії, зменшилась на 3,2 тис., або на 1,4%.
 
Загальна сума субсидій, призначених сім’ям для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у січні–грудні 2014 року становила 23,249 млн грн, що на 116,1% більше відповідного
періоду 2013 року.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», київська влада визначила відсоток на податок на нерухомість у столиці, він складатиме близько 1%.
 
Коментарі (0)