Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКияни стали рідше звертатися за субсидіями на ЖКП
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Кияни стали рідше звертатися за субсидіями на ЖКП

Від початку року до жовтня за наданням субсидій на оплату ЖКП звернулося на кілька відсотків менше столичних сімей, аніж за аналогічний період у 2013.

У січні-жовтні поточного року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг  звернулося на 3,6% менше столичних родин, аніж за аналогічний період у 2013 році. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Головного управління статистики у Києві.

У січні–жовтні 2014 за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулося 53,8 тис. сімей, що на 3,6% менше, ніж у січні–жовтні 2013р.
 
У жовтні поточного року у столиці 30,8 тис. сімей одержали субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, що на 7,8% менше ніж у жовтні 2013р. Серед районів найбільша питома вага сімей, які отримували субсидії – в Оболонському (14,6%), а найменша – у Печерському (3,8%).
 
Середній розмір призначеної субсидії на одну сім’ю у жовтні становив 246,2 грн. Серед районів найбільший розмір спостерігався у Солом'янському – 389,1 грн.
 
За кількісним складом сімей-одержувачів субсидій переважають сім’ї з однієї особи, у жовтні 2014 їх частка склала 73,2% усіх сімей.
 
У січні–жовтні 2014 субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначено 50,1 тис. сімей, що становило 93,2% від загальної кількості сімей, які звернулися за субсидіями. Порівняно з відповідним періодом 2013 кількість сімей, яким призначено субсидії, зменшилась на 4,1%.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», очільники районів столиці повинні пильнувати, аби після демонтажу МАФів на їх місці не встановлювали нові. У іншому випадку Віталій Кличко буде порушувати питання про подальше перебування таких керівників на посадах.
 
Коментарі (1)
Андрій
19 Грудня 2014 p. 21:54
Людина звільнена з роботи ще у 2011 році з державної установи за п.1 ст.40 КЗпП за розпорядженням державних органів про "ліквідацію" цієї установи і не працевлаштована, тобто не має ніякого доходу саме з ініціативи держави. "Ліквідована " держустанова лише змінила код ЄДРПОУ, робоче місце звільненого працівника не скорочувалось. Більш того, на це робоче місце був прийнятий пенсіонер. Рік перебування на обліку у центрі зайнятості не дав позитивного результату. Тепер, у 2014 році, у наданні житлової субсидії цій людині відмовляють, тому що вона не працює. На усі доводи і докази, що вона не працює за розпорядженням державних органів ( тобто, фактично держава вирішила, щоб ця людина не працювала), можна почути роз"яснення посадовців, що це не має ніякого значення. Отже, не працює -- значить субсидії немає. Тоді ця людина звертається по так звану компенсацію, але ті самі посадовці рахують, що вона має дохід на рівні прожиткового мінімуму, тобто 1218 грн. на місяць, тобто, компенсації також немає. Виходить, що держава фактично забрала у цієї людини засоби існування, але на папері приписує їх наявність. Хіба це не очевидне шахрайство?