Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаНа 1 травня борг українців за комуналку - 63 млрд гривень
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

На 1 травня борг українців за комуналку - 63 млрд гривень

З початку року сума боргу майже не змінилася, у зв’язку з чим Мінрегіон готує законопроєкт, який має врегулювати проблему заборгованості
З початку року сума боргу майже не змінилася, у зв’язку з чим Мінрегіон готує законопроєкт, який має врегулювати проблему заборгованості, про це розповіла заступник міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська, повідомляє пресслужба Міністерства.
 
"З них за газ - 25,5 млрд, електропостачання - 5,9 млрд, за послуги з опалення помешкань - 20 млрд, постачання холодної води - 5 млрд, утримання будинків та прибудинкових територій - 4,9 млрд, вивезення побутових відходів - млрд грн", - сказала вона.
 
Заступник міністра вважає, що вирішити проблему заборгованості має зареєстрований 9 червня 2020 року законопроєкт № 3613 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг". Документ пропонує обов’язкову реструктуризацію боргів за житлово-комунальні послуги для населення, які накопичаться на 1 жовтня 2020 року на термін до п’яти років. З початку 2020 року загальна сума боргів за послуги ЖКГ майже не змінилася.
 
Щодо категорій споживачів, заступник міністра зазначила, що допомогу від держави на сплату за ЖКП нині отримують майже 34% українських домогосподарств.
 

"З них 1,8 мільйона - пільгу та 3,2 мільйона - субсидію. У бюджеті на 2020 рік на ці виплати передбачено 39 мільярдів гривень. І вони покривають необхідні витрати їх отримувачів на сплату за комунальні послуги. Є, звісно, певні обмежувальні заходи. Це коли, наприклад, людина понад три місяці накопичує борги з власної волі, і вони перевищують 340 гривень. Тоді виплату пільги або субсидії можуть призупинити. І все-таки 91—97% з цих людей не мають боргів за комуналку", - зауважила вона. 

 
Коментарі (0)