Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаПадіння ВВП України у другому кварталі 2020 року склало 11,4% - Держстат
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Падіння ВВП України у другому кварталі 2020 року склало 11,4% - Держстат

Падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України про у другому кварталі 2020 року склало 11,4% до аналогічного періоду 2019 року у порівнянні з 1,3% у першому кварталі
Падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України про у другому кварталі 2020 року склало 11,4% до аналогічного періоду 2019 року у порівнянні з 1,3% у першому кварталі, таку попередню оцінку опублікувала пресслужба Державної статистики України.
 
Відповідно до неї, по відношенню до першого кварталу цього року ВВП у другому кварталі знизився (з урахуванням сезонного фактора) на 9,9%.
 
Раніше Держстат відкоригував попередню оцінку зниження ВВП в першому кварталі, поліпшивши її з 1,5% до 1,3%.
 
За даними статвідомства, зростання ВВП в четвертому кварталі 2019 року склав 1,5%, в третьому - 3,9%, у другому - 4,7% і в першому кварталі - 2,9%.
 
Мінекономіки на початку серпня оцінило падіння ВВП України в другому кварталі цього року в 11%, так само, як і Нацбанк, а в цілому за перше півріччя - в 6,5%.
 

НБУ очікує уповільнення спаду в третьому кварталі до 7,4%, в четвертому кварталі - до 3,8%, в цілому прогнозуючи зниження ВВП за підсумками цього року в 6%. У той же час уряд поки зберігає більш оптимістичний прогноз зниження економіки - в 4,8%. 

 
Коментарі (0)