Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРівень сплати населення за ЖКП падає
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Рівень сплати населення за ЖКП падає

Українці почали рідше сплачувати за житлово-комунальні послуги. Причиною погіршення платіжної дисципліни є підвищення тарифів на ряд комунальних благ.

Опісля підвищення тарифів українці почали рідше сплачувати за жилово-комунальні послуги. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Так, заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг у червні 2014 року порівняно з травнем знизилася на 2,5% - до 11,2 млрд грн. Середній термін заборгованості становив 3,4 місяця. Однак, у травні поточного року порівняно з квітнем зниження заборгованості з оплати ЖКП спостерігалося на рівні 4,3% - до 11,4 млрд грн. Тобто платіжна дисципліна погіршилася.

Зауважимо, середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку з урахуванням споживання електроенергії у червні 2014 року порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшилися на 5% - до 250,1 грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 1 травня подорожчав газ для населення. У разі споживання до 2,5 тис. куб. м на місяць ціну встановлено на рівні 1,1 грн за тис. куб. м, у разі споживання до 6 тис. куб. м – 1,97 грн, при більшому обсязі – 4,01 грн. Окрім того, відсутність лічильника збільшує вартість «блакитного» палива на 10%.

З 1 липня українці в середньому на 40% будуть більше платити за опалення і гарячу воду, на 50% - за холодне водопостачання та водовідведення, тарифи на електроенергію, в залежності від обсягу споживання зросли на 10-40%.

 
Коментарі (0)