Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСубсидії на оплату ЖКГ втрачають популярність
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Субсидії на оплату ЖКГ втрачають популярність

Кількість сімей, які бажають отримати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг помітно зменшується. Зокрема, на сьогодні їх кількість зменшилась більш ніж на 8%.

У січні-вересні 2013 року за субсидіями для відшкодування витрат за сплату житлово-комунальних послуг звернулось 708, 8 тис. сімей, що на 8,1% менше ніж за аналогічний період минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у  Державній службі статистики.

Зокрема, серед регіонів найбільша питома вага сімей, які отримували субсидії, у Кировоградській, Чернігівській та Сумській областях  (6,3 – 4,7%), а найменша  - у Рівненській, Івано-Франківській, Закарпатській та Дніпропетровській областях (1,4 – 1,5%).

Середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одну-сім’ю у вересні  2013 року збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 41,1% і становив 93 грн.

Так, серед регіонів найбільший розмір спостерігався у місті Києві та Полтавській області.  (156,7 грн та 122,5 грн.), найменший – у Закарпатський, Тернопільській та Херсонській областях.  (9 грн. – 12,6 грн.).

У січні – вересні 2013 року призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 677,7 тис. сімей, що становило 95,6% від загальної кількості сімей, які звернулися за субсидіями, з них у міських поселеннях – 508,1 тис. сімей, у сільській місцевості – 169,3 тис.  сімей. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість сімей, яким призначено субсидії зменшилась на 68 тис. або на 9,1 %.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, із січня по серпень 2013 року кількість сімей, які звернулися з проханням про надання субсидій на оплату послуг ЖКГ, зменшилася на 6,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 
Коментарі (0)