Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Києві «впали» обсяги прийнятого в експлуатацію житла
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

У Києві «впали» обсяги прийнятого в експлуатацію житла

За минулий рік в столиці зменшилась загальна площа прийнятого в експлуатацію житла більше, ніж на 5%, в порівнянні з 2014-м. Втім, площа прийнятих в 2015-му в експлуатацію садових і дачних будинків перевищила на 12% показники за попередній рік.

У Києві за минулий рік в експлуатацію було прийнято 136,5 тис. кв. м житла за рахунок не лише будівництва нових будинків, а й реставрації існуючого житлового фонду. Втім, такі показники на 5,3% менші, ніж у 2014 році. Про це свідчать дані Головного управлінні статистики в м. Києві.

Зазначається, що серед районів, у відсотковому співвідношенні, найбільше житла в експлуатацію було здано в Голосіївському районі – 22%. При цьому, аутсайдером у минулому році став Подільський район із показником 3,2% від загального житла прийнятого в експлуатацію.

«За рахунок коштів державного бюджету в 2015р. прийнято в експлуатацію 18,7 тис. кв. м (або 1,4% від загального прийняття в цілому по місту) загальної площі житла», - зазначили в відомстві.

Загалом, у столиці в минулому році в експлуатацію було здано 19091 квартир, серед яких найбільша кількість – це однокімнатне житло – 9322, найменше – 120, було здано квартир в яких нараховувалось п’ять і більше кімнат.

Також, у 2015р. прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки загальною площею 48,8 тис. кв. м, що складає 112,7% від обсягів
2014р.

Нагадаємо, в Україні у минулому році загальна площа прийнятого в експлуатацію житла перевищила показники 2014-го на 13%. Поміж тим, у 2015 також побільшало житла, прийнятого в експлуатацію за рахунок бюджетних коштів.

 
Коментарі (0)