Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаУ листопаді субсидію на ЖКП отримували близько 3 млн домогосподарств
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

У листопаді субсидію на ЖКП отримували близько 3 млн домогосподарств

Міністерство соціальної політики здійснює планову виплату пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги.
Міністерство соціальної політики здійснює планову виплату пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги.
 
Про це заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко заявив під час круглого столу “Щодо стану надання житлових субсидій” Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.
 
“У листопаді 2019 року субсидії отримувало близько 3 млн домогосподарств, а середній розмір виплат становив майже 1.2 тис грн. При цьому 95% субсидіантів отримують виплати у готівковій формі. Уже зараз у готівковій формі профінансовано 3,1 млрд грн”, - зазначив Віталій Музиченко.
 
За словами заступника Міністра, надання монетизація житлових субсидій (тобто їх виплата у грошовій формі) здійснюється з 1 січня 2019 року. “Такий механізм заохочує субсидіантів до раціонального споживання житлово-комунальних послуг - внаслідок зменшення фактичного споживання послуг домогосподарством (менше за встановлений розмір соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами). Всі зекономлені кошти житлової субсидії члени домогосподарства можуть використовувати на власний розсуд”, - наголосив Віталій Музиченко.
 
Нагадаємо, що зараз діють дві моделі монетизації: безготівкова форма (кошти перераховуються на персональний обліковий запис одержувача в АТ ,,Ощадбанк”, звідки спрямовуються лише на оплату житлово-комунальних послуг), та готівкова форма (готівка виплачується безпосередньо одержувачу).
 

Також з 1 жовтня 2019 року запроваджено монетизацію пільг на ЖКП. За словами заступника Міністра Віталія Музиченка, зараз відомство проводить активну роботу із територіальними підрозділами – з метою максимального інформування населення про запровадження змін. 

 
Коментарі (0)