Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаУ лютому середня зарплата склала майже 8 тис гривень
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

У лютому середня зарплата склала майже 8 тис гривень

Середня номінальна заробітна плата в Україні в лютому становила 7828 грн, що більш ніж удвічі перевищує показник мінімальної зарплати на поточний рік, закріплений в законі про Державний бюджет
Середня номінальна заробітна плата в Україні в лютому становила 7828 грн, що більш ніж удвічі перевищує показник мінімальної зарплати на поточний рік, закріплений в законі про Державний бюджет, такі дані повідомляє Державна служба статистики України. 
 
За рік зростання становило 26,1%. Індекс реальної заробітної плати становив 110,5%.
 
В галузевому розрізі зарплати вищі за середню зафіксовані в промисловості (8347 грн), в торгівлі (8537 грн), на транспорті (8496 грн), в сфері ІТ (13242 грн), в сфері фінансової діяльності (14404 грн), в науковій діяльності (10524 грн). Зарплати в бюджетній сфері дещо нижчі, але вони також суттєво перевищують мінімальний показник.
 
В регіональному розрізі зарплати вищі за середню отримували працівники підприємств та організацій Донецької та Київської областей. Наближаються до середнього по країні показника підприємства Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської областей. В Києві середня зарплата сягнула 12124 грн.
 

Згідно з даними Держстату, зменшується показник заборгованості по зарплатах. Причому найбільшу частку боргів становлять застарілі заборгованості, сформовані, передусім, на економічно неактивних підприємствах східних областей, зупинених, в тому числі, через бойові дії. 

 
Коментарі (0)