Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнці нарощують борги за компослуги
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Українці нарощують борги за компослуги

Українці за минулий місяць збільшили заборгованість за оплату ЖКП. На кінець січня борг населення тільки за електроенергію складав майже 2 млрд грн.

У минулому місяці сума оплати населенням за житлово-комунальні послуги становила 4,8 млрд грн, що становить 88, 3% від загальних нарахованих за цей період сум. Заборгованість населення за ЖКП в кінці січня становила 1,3 млрд грн, при середній заборгованості 2,4 місяці, а в грудні минулого року 1,5 млрд грн при середньому терміні заборгованості 4,5 місяці. Такі дані наводить Державна служба статистики.

Найбільшими боржниками серед регіонів стали  Донецька та Луганська області, де рівень розрахунків зафіксовано на рівні 72,2% та 72,3% відповідно. Найкраще сплачували за ЖКП у м.Києві, Вінницікій та Сумській областях – 117,4 – 98,4%.

Зокрема, за електроенергію в січні українці оплатили 1 млрд грн (138,0% нарахованих за цей період сум). Серед регіонів найвищий показник сплати за спожиту електрику був  у Одеській, Закарпатській, Харківській та Київській областях (208,5–179,4% з урахуванням погашення боргів попередніх періодів), найнижчий – у Чернігівській та Сумській (76,3% та 82,1% відповідно). Борг населення за послуги з електропостачання у січні становив  1,9 млрд грн.

У січні 2015р. мали борг за 3 місяці і більше: за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 22,8% власників особових рахунків, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 20,0%, вивезення побутових відходів – 18,7%, газопостачання – 16,8%, централізоване водопостачання та водовідведення – 18,0%.

Дані наведені без урахування тимчасово окупованої території АР Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, при тому, що у минулому році в більшості регіонів спостерігалася позитивна тенденція сплати за ЖКП, населення збільшило заборгованість за надані їм послуги майже 15 млрд грн.

 
Коментарі (0)