Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнці «не дотягнули» з розрахунками за минулорічну «комуналку»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Українці «не дотягнули» з розрахунками за минулорічну «комуналку»

У минулому році українці сплатили за надані житлово-комунальні послуги майже 50 млрд грн. Втім, у відсотковому співвідношенні, рівень розрахунків зафіксовано на рівні 95,4%. Найкраще оплату здійснювали у Черкаській та Вінницькій областях.

В Україні за 2015 рік рівень розрахунків населення за спожиті житло-комунальні послуги становив 95,4%. Загалом за січень-грудень минулого року українці сплатили 48,6 млрд грн. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Найкраще за ЖКП розраховувались у 2015-му у Черкаській та Вінницькій областях (119,0% та 118,8% відповідно), найгірше – у Тернопільській (68,8%).

При цьому, середні нарахування за житлово-комунальні послуги, з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт•год), на одного власника особового рахунку у грудні 2015р. становили 863,6 грн. Зокрема, в порівнянні з листопадом минулого року, рівень заборгованості у грудні 2015-го скоротився 19,4% і на кінець грудня становила 8,8 млрд грн. Середній термін заборгованості населення за всі послуги склав 2,1 місяця.

За електроенергію населення в минулому році сплатило 13,3 млрд грн (113,3% нарахованих за цей період сум). Найвищий рівень оплати спостерігався в Одеській, Закарпатській та Київській областях (186,6–162,7% з урахуванням погашення боргів попередніх періодів), найнижчий – у Чернігівській та Сумській (65,5% та 70,4% відповідно). Загальна сума заборгованості населення за електрику на кінець грудня складала 2,6 млрд грн.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2003 № 976 «Про затвердження Порядку погашення реструктуризованої заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги» у січні–грудні 2015р. з населенням було укладено 33,4 тис. договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості. Загальна сума, на яку було укладено договори в частині погашення реструктуризованої заборгованості, становила 114,8 млн.грн, а сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів становила 88,1 млн.грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за минулий рік в Україні субсидіями на «комуналку» були забезпечені більше 30% всіх українських домогосподарств. Загальна сума, яка була витрачена на ці цілі досягла 23,5 млрд грн.

 
Коментарі (0)