Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнці скорочують борги за «комуналку»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Українці скорочують борги за «комуналку»

За минулий місяць українці скоротили борги по оплаті за ЖКП на 5%, в порівнянні з лютим. Крім цього, за 3 місяці 2015 року вдалося укласти близько 8 тис договорів на повернення реструктуризованих боргів населенням.

У березні українцям вдалося коротити заборгованість за спожиті житлово-комунальні послуги на 5,2% в порівнянні з лютим. Наразі сума заборгованості становить 12,6 млрд грн. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Відтак, середня просроченість оплати за ЖКП у минулому місяці становила 2,5 місяці. Найбільше заборгованість населення становить: за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 31,1%, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 20,2%, вивезення побутових відходів – 19,2%, газопостачання – 15,9%, централізоване водопостачання та водовідведення – 18,7%.

Так, на кінець березня українці заборгували за електроенергію 2, 5 млн грн. В регіонах лідерами серед боржників за світло стали Чернівецька та Рівненська області з 78,7% та 87,4% оплати за електроенергію відповідно. Найкраще платили у Миколаївській, Закарпатській, Київській та Харківській областях (230,2–180,5% з урахуванням погашення боргів попередніх періодів)

Крім цього, за 3 місяці цього року було укладено 7,9 тис договорів на погашення реструктуризованих заборгованостей. Сума, на яку було укладено угоди становить 26,2 млн грн, а сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів становила 19,5 млн. грн.

Загальна сума сплачених платежів складає 15,1 млрд грн, що становить 99,1% нарахованих за цей період сум.

Усі дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці за січень-лютий 2015 року заплатили майже 10 мільярдів гривень за житлово-комунальні послуги. Проте, у лютому заборгованість населення збільшилась приблизно на 2% порівняно з січнем цього року.

 
Коментарі (0)