Рус Укр
ГоловнаСтатистикаСтатистикаУкраїнці стали частіше платити за ЖКП
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Українці стали частіше платити за ЖКП

Українці стали частіше платити за «комуналку». Загалом у лютому населення сплатило на мільйони гривень більше, аніж у січні 2014.

В лютому населення сплатило за житлово-комунальні послуги  4,13 млрд грн, що на 11% мешне нарахованих за цей період сум. Це на 53,6% в. п. більше, ніж у січні. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Державної служби статистики.

Загалом з початку року побутові споживачі сплатили 8,2 млрд грн,що склало майже 84% від загальних нарахувань. Але загальна заборгованість в українців на ЖКП збільшилась на 3,4%, та на початок березня 14,03 млрд грн з урахуванням попередніх періодів. Середній термін заборгованості при цьому складає близько трьох місяців.

Найбільший рівень оплати зафіксований у Закарпатській та Львівській областях, а також в Києві та Севастополі. Найнижчий – у Харківській, Херсонській, Дніпропетровській та в АРК. 
 
Найбільше боргів українці мають за опалення на гаряче водопостачання – 30,5% від всіх боргів. Наймешне заборгованостей люди мають за газопостачання – 18%.
 
За електроенергію за січень-лютий українці сплатили 2,14 млрд грн. Це 41,6% більше нарахованих за цей період сум.
 
Також, у січні-лютому було укладено 9,6 тис. договорів з населенням щодо погашення реструктуризованої заборгованості. Загальна сума укладення договорів становила 30, 1 млн грн.
 
Коментарі (0)