Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаУкраїнцям рідше відмовляють в субсидіях на оплату ЖКП
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Українцям рідше відмовляють в субсидіях на оплату ЖКП

Українцям стали частіше призначати субсидії на сплату ЖКП. До того ж, збільшився середній розмір пільги. Попри це, населення почало рідше звертатися про державну допомогу.

У січні–травні 2014 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 416,4 тис. сімей,. Для порівняння, це на 9,4% менше ніж у січні–травні 2013 року. 

У травні 2014 року кількість сімей-учасників Програми житлових субсидій становила 2,0% від загальної кількості сімей України.

Найбільше субсидії отримали сім’ї  Кіровоградської області (5,2%), а найменше – у Чернівецькій, Івано-Франківській, Луганській та Тернопільській областях (0,3 – 0,9%).
 
Середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одну сім’ю у травні 2014 року збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 0,8% і становив 66,7 грн.
 
 Серед регіонів найбільший розмір спостерігався у Києві (119,4 грн.), найменший – у Закарпатській та Херсонській областях (9,4 та 17,7 грн. відповідно).
 
Загалом у січні-травні субсидії було призначено 368,6 тис. сімей. З них у міських поселеннях отримали пільги 281,1 тис. сімей, у сільській місцевості – 87,5 тис. сімей.
 
Загальна сума субсидій, призначених сім’ям для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у січні–травні 2014 року, становила 38,6 млн грн., що на 8,1 млн грн. менше відповідного показника 2013 року, з неї у міських поселеннях – 35,9 млн.грн., у сільській місцевості – 2,7 млн грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», за період січень-квітень  жителям України були призначені субсидії на оплату житлово-комунальних послуг на суму 30 млн грн, що на 8,2 млн грн (на 21,5%) менше, ніж у січні-квітні 2013 року.
 
Коментарі (0)