Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаВ Україні до служби зайнятості щоденно стають на облік від 5 до 7 тисяч осіб
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

В Україні до служби зайнятості щоденно стають на облік від 5 до 7 тисяч осіб

Наразі в Україні до служби зайнятості щоденно звертаються та стають на облік від 5 до 7 тисяч осіб, що істотно більше, ніж минулого року у той самий період
Наразі в Україні до служби зайнятості щоденно звертаються та стають на облік від 5 до 7 тисяч осіб, що істотно більше, ніж минулого року у той самий період, про це повідомила директор Державної служби зайнятості Ольга Макогон.
 
“Загальна тенденція, що щоденно до служби зайнятості звертаються та стають на облік від 5 до 7 тисяч осіб. Це істотно більше ніж минулого року у той самий період”, — розповіла Макогон.
 
За підрахунками деяких експертів, на ринку праці безробітними є близько 2 млн осіб.
 
“Але я б була обережна з такими цифрами, адже вони не підтверджені фактично... Говорять лише про тих, хто лише зареєструвався безробітним. Дані Держстату ми зможемо побачити наприкінці червня”, — зазначила Макогон.
 
Вона додала, що 100 тисяч осіб, які стали на облік в період карантину — набули статус безробітного з першого дня. І саме більшість з них зможе отримати допомогу по безробіттю, мінімальний розмір якої збільшили з 650 грн до 1000 грн.
 
На думку Макогон, проблема залишається в обліку та допомозі заробітчанам та людям, які працювали в тіні.
 

“Коли люди працювали у тіні, за мінімальну заробітну плату з конвертом — тож вони не матимуть змоги отримати ту допомогу, якщо б вони працювали офіційно. Україна також не знає, скільки в нас офіційних заробітчан”, — повідомила директор ДЦЗ. 

 
Коментарі (0)