Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаВсе більше киян звертаються за субсидіями на «комуналку»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Все більше киян звертаються за субсидіями на «комуналку»

Протягом січня-лютого 2015 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось на чверть більше киян, аніж за аналогічний період часу минулого року.

Протягом січня–лютого 2015 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату ЖКП звернулось 11,9 тис. домогосподарств, що на 25,6% більше, ніж у січні–лютому 2014 року. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Головного управління статистики у Києві.

Зокрема, середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на домогосподарство у січні–лютому 2015 року збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 187,3% і становив 433,3 грн.
 
У лютому 2015 року отримували субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та електроенергії 49 тис. домогосподарств, що на 47,9% більше ніж у лютому 2014 року.
 
Примітно, домогосподарства, які отримують субсидії, за кількістю членів переважно складаються із однієї особи (66,2% від загальної кількості домогосподарств).
 
У січні–лютому 2015 року 10,7 тис. домогосподарств призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, що становило 90,4% від загальної кількості домогосподарств, які звернулися за субсидіями. У порівнянні з відповідним періодом 2014 року кількість домогосподарств, яким призначено субсидії, збільшилась на 1,5 тис. одиниць, або на 16,7%.
 
Додамо, загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у січні–лютому 2015 року становила 4,7 млн грн, що у три рази більше відповідного періоду 2014 року.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», за січень-лютий 2015 року столичні підприємства виконали будівельних робіт приблизно на мільярд гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, індекс будівельної продукції склав майже 70%. 
 
Коментарі (0)