Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаЗ початку року інфляція сягнула 8%
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

З початку року інфляція сягнула 8%

Споживчі ціни у травні цього року в Україні зросли на 9,5% у річному вимірі (проти травня минулого року), прискорившись у порівнянні з 8,4% місяцем раніше.
Споживчі ціни у травні цього року в Україні зросли на 9,5% у річному вимірі (проти травня минулого року), прискорившись у порівнянні з 8,4% місяцем раніше.
 
Такі дані оприлюднила пресслужба Державної статистики України.
 
У Держстатистиці повідомили, що інфляція на споживчому ринку у травні порівняно із квітнем цього року становила 1,3%, з початку року – 6,1%.
 
У січні-травні 2021 року інфляція сягнула 8% проти аналогічного торішнього періоду.
 
Базова інфляція у травні порівняно із квітнем 2021 року становила 0,7%, з початку року – 3,9%.
 
На споживчому ринку у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,7%. Найбільше (на 14,5% та 6,8%) подорожчали фрукти і соняшникова олія. На 1,8–1,0% зросли ціни на м’ясо та м’ясопродукти, макаронні вироби, рис, масло, рибу та продукти з риби. Водночас на 17,5% подешевшали яйця, на 0,5% – овочі.
 
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,7%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,4%.
 
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,9% відбулося в основному за рахунок підвищення цін на природний газ на 14,6%.
 
Ціни на транспорт зросли на 0,7% в першу чергу за рахунок подорожчання проїзду в залізничному та автодорожньому пасажирському транспорті на 3,0% та 1,7% відповідно, палива та мастил – на 1,0%.
 

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. 

 
Коментарі (0)