Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаЗа квітень держборг України у доларовому еквіваленті зріс на 1,3%
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

За квітень держборг України у доларовому еквіваленті зріс на 1,3%

За квітень цього року державний борг України в еквіваленті в національній валюті зменшився на 2,7% - до 2 трлн 196 млрд грн, а в еквіваленті в іноземній валюті зріс на 1,3% - до 81,4 млрд доларів США
За квітень цього року державний та гарантований державою борг України в еквіваленті в національній валюті зменшився на 2,7% - до 2 трлн 196 млрд грн, а в еквіваленті в іноземній валюті зріс на 1,3% - до 81,4 млрд доларів США. 
 
Такі цифри повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.
 
“За квітень 2020 року державний та гарантований державою борг України в еквіваленті в національній валюті зменшився на 2,7% до 2 196 млрд грн, а в еквіваленті в іноземній валюті зріс на 1,3% - до 81,4 млрд доларів США”, — йдеться у повідомленні.
 
Повідомляється, що ключовим фактором впливу на стан державного боргу були коливання на валютному ринку. Адже, за даними Нацбанку, ревальвація гривні щодо дол. США в квітні 2020 року сягнула 4,04%.
 
“Активність інвесторів в умовах світової пандемії COVID-19 та очікування можливої рецесії світової економіки була не високою. З чотирьох аукціонів, запланованих Мінфіном на квітень, фактично проведено було лише один. За підсумками аукціонів 28 квітня на фінансування державного бюджету було залучено 9,8 млрд гривень”, — зазначають у міністерстві.
 
Зазначається, що завдяки сформованому достатньому запасу фінансової ліквідності, Мінфін комфортно пройшов період несприятливої кон’юнктури ринку на внутрішньому ринку капіталу, вчасно та в повному обсязі виконуючи свої фінансові зобов’язання.
 
Адже понад половина залучених коштів — облігації державної внутрішньої позики номіновані в гривні. Середньозважена ставка дохідності за тримісячними паперами становила 11,24%, а сума залучених ресурсів — понад 5,3 млрд гривень.
 
Ще близько 4,5 млрд грн державний бюджет отримав від розміщення шести та восьмимісячних облігацій, номінованих в доларах США. Середньозважена ставка дохідності за цими паперами склала 3,29% та 3,5% відповідно.
 

Також Міністерством фінансів у звітному періоді було здійснено виплати 9,9 млрд грн з погашення державного боргу та 9 млрд грн з обслуговування. 

 
Коментарі (0)