Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаЗаборгованість по виплаті заробітних плат минулого року складає понад 3 млрд грн
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Заборгованість по виплаті заробітних плат минулого року складає понад 3 млрд грн

Заборгованість по виплаті заробітних плат минулого року зросла до 3 млрд 130 млн гривень, про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова
Заборгованість по виплаті заробітних плат минулого року зросла до 3 млрд 130 млн гривень, про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час презентації своєї щорічної доповіді про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2020 рік.
 
"Продовжує порушуватися право на оплату праці. Заборгованість по заробітних платах зросла до 3 млрд 130 млн грн. Нарешті, через проведену роботу, все ж таки, урядом прийнято рішення і створено міжвідомчу робочу групу 28 жовтня 2020 року і 17 грудня було перше засідання. Така комісія з вирішення питань заборгованості не збиралася майже три роки", - зазначила вона.
 
За словами омбудсмена, багато пенсіонерів перебувають нижче межі монетарної бідності через невідповідність прожиткового мінімуму, встановленого законом, фактичному його розміру.
 
"Моя рекомендація у щорічній доповіді 2019 року щодо встановлення прожиткового мінімуму в розмірі не нижче фактичного, не виконана, і законом "Про державний бюджет на 2021 рік" розмір прожиткового мінімуму вдвічі менший, ніж фактично в цінах січня 2021 року", - зауважила Денісова.
 

Також моніторинг засвідчив порушення прав громадян на пільги під час карантину через призупинення або обмеження пільгового проїзду громадян у громадському транспорті. Як зауважила Уповноважений ВР з прав людини, після її втручання таке право було поновлено. 

 
Коментарі (0)