Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаЗагальна заборгованість населення за комуналку на 1 квітня становить 33 млрд гривень
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Загальна заборгованість населення за комуналку на 1 квітня становить 33 млрд гривень

Найбільше заборгували споживачі Києва (майже 7 млрд грн), Дніпропетровської (понад 5,4 млрд грн) та Харківської (близько 5 млрд грн) областей.
За даними Державної служби статистики України, найвищі показники розрахунків населення за спожиті житлово-комунальні послуги (без урахування газу та електроенергії) станом на 1 квітня 2020 року – в Сумської (95,9%), Вінницької (95,1%), Львівської (92,9%) та Миколаївської (92,8%) областей. Найнижчі – у
 
Луганської (78,8%), Харківської (79,2%)  та Херсонської (79,5%) областей.
 
«Рівень розрахунків за комунальні послуги без газу та електроенергії за перший квартал 2020 року становить 87,2%, що у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року більше на майже 10 %. За березень 2020 року за централізоване опалення та гарячу воду розрахунки населення становили 102,4% (з урахуванням погашення боргів за минулі періоди); за водопостачання та водовідведення, утримання будинків та прибудинкових територій та вивезення відходів – на рівні 80-84%. Ці показники засвідчують, що попри складну ситуацію через коронакризу, споживачі намагались дотримуватись платіжної дисципліни. Динаміку змін показників побачимо з даних за квітень», – прокоментувала заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська.
 

Загальна заборгованість населення за комунальні послуги на 1 квітня становила 33 млрд гривень.

Найбільше заборгували споживачі Києва (майже 7 млрд грн), Дніпропетровської (понад 5,4 млрд грн) та Харківської (близько 5 млрд грн) областей. Найменше – Чернівецької (140,5 млн грн), Закарпатської  (191 млн грн) та Волинської (понад 205 млн грн) областей. 

 
Коментарі (0)