Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаЗапаси вугілля та газу ростуть, але виробництво електрики - падає
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Запаси вугілля та газу ростуть, але виробництво електрики - падає

Міненерговугілля оприлюднило квартальний звіт про стан забезпечення енергетичної галузі, виробництвоелектричної енергії, споживання газу та стан розрахунків за енергоносії та електрику.

Виробництво електроенергії в Україні помітно знизилось у порівнянні з аналогічним перідом минулого року. Так, за січень-березень 2015 року було згенеровано 44,7 млрд кВт/год. електричної енергії, втой час, як у поточному році - лише 42,3 млрд кВт/год. Зниження склало 5,5%.Про це свідчать дані Міненерговугілля, опубліковані в квартальному звіті.

Разом із тим, запаси вугілля для ТКЕ та ТЕЦ на 7 квітня склали 2,6 млн тон, в той час, як у минулому році цей показник сягав лише 860 тис тон.

Споживання газу вцілому скоротилось на 9,3 % порівняно з аналогічним періодом минулого року і склало 13 млрд куб.м. Скорочення досяглось переважно за рахунок скорочення споживання в промисловому секторі, де воно сягло 22%.

Також, згідно даних міністерства, запаси газу в підземних сховищах на 7 квітня склали 8,4 млрд куб. м. У минулому році залишок складав 7,7 млрд куб. м.

Заборгованість за природний газ з початку року на 1 квітня становила 14,6 млрд грн, а з урахуванням боргів минулих періодів борг становить 42,4 млрд грн.

Основним боржником є генеруючий сектор та промисловість. На їх долю припадає 71% боргу, в той час, як на сектор ЖКГ - 28% заборгованості.

Аналогічна ситуація з боргами за електроенергію, де на 1 квітня заборгованість становила 2,6 млрд грн, а з урахуванням попередніх періодів - 23 млрд грн. На промислових споживачів припадає 45% боргу, на населення - 11% на сектор ЖКГ - 30%.

 

 
Коментарі (0)