Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаБезробітних в Україні за рік побільшало на 76%
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Безробітних в Україні за рік побільшало на 76%

Кількість безробітних в Україні становить більше 516 тис., що на 76% або 223 тис. більше, ніж на відповідну дату минулого року

Кількість безробітних в Україні становить більше 516 тис., що на 76% або 223 тис. більше, ніж на відповідну дату минулого року. Про це повідомили у Державній службі зайнятості у відповідь на інформаційний запит УНН.

“У зв’язку із пандемією коронавірусної хвороби COVID-19 відбулося скорочення попиту на робочу силу та суттєве зростання звернень громадян по допомогу в працевлаштуванні до центрів зайнятості. Станом на 12 червня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих в Державній службі зайнятості, становить 516 тис. осіб, що на 76% або на 223 тисячі більше, ніж станом на відповідну дату минулого року (станом на 12 червня минулого року кількість зареєстрованих у службі зайнятості безробітних становила 293 тисячі чоловік)”, - йдеться у відповіді на запит.

Вказано, що від початку дії карантину, тобто з 12 березня по 11 червня, було зареєстровано 285 тис. безробітних, що майже удвічі більше, ніж за відповідний період минулого року.

“Не зважаючи на обмежувальні заходи, з початку дії карантину Державною службою зайнятості працевлаштовано 143 тис. громадян, з них 94 тис. мали статус безробітного”, - вказано у відповіді на запит.

Зазначається, що станом на 12 червня 2020 року у базі даних державної служби зайнятості налічується 53 тис. вакансій, що на 40% менше, ніж на відповідну дату минулого року.

Повідомляється, що з початку карантину роботодавці подали 161 тис. вакансій, що вдвічі менше, ніж за відповідний період минулого року. Попит спостерігається на робітників, що працюють з інструментами, обслуговуючий персонал, працівників сфери послуг і торгівлі, некваліфікованих працівників, професіоналів, фахівців, менеджерів та керівників.

“Під час карантину багатьма роботодавцями запроваджувалися заходи щодо забезпечення дистанційної роботи працівників та надання послуг онлайн. Ці рішення не втратять своєї актуальності і після завершення карантину. Тому може залишитися попит на кур’єрів, онлайн-викладачів, ІТ-спеціалістів, зокрема у сфері розробки сайтів тощо. При цьому вже зараз можна очікувати скорочення попиту на працівників у галузях, які не зможуть повноцінно функціонувати протягом певного часу після завершення карантину, зокрема, у туристичній сфері, ресторанному та готельному бізнесі, на авіаційному та залізничному транспорті, у сфері відпочинку та розваг тощо”, - вказано у відповіді на запит.

 

 
Коментарі (0)