Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаБільше мільйона українців звернулись за субсидією на сплату ЖКП
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Більше мільйона українців звернулись за субсидією на сплату ЖКП

За минулий рік за компенсацією за сплату житлово-комунальних послуг звернулося біль 1,5 млн громадян. Загальна сума субсидій склала майже 350 млн грн.

У минулому році за державною субсидією на відшкодування витрат за сплату житлово-комунальних послуг звернулося 1,686 млн малозабезпечених сімей. Про це повідомила начальник управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Наталія Хоцянівська, передає прес-служба Мінрегіону.

Так, загальна сума виплат склала 349 млн грн. Це на 82 млн більше, ніж у 2013 році. Крім цього, середній розмір субсидій у грудні минулого року склав 335 грн на сім’ю.

За словами чиновниці, найвищий рівень відшкодувань був у Тернопільскій та Рівненській областях – подан 456 грн на сім’ю, найнижчий – у Кіровоградському регіоні, де компенсація складала 216 грн.

«Раніше були стабільні ставки: непрацюючі сплачували за комунальні послуги 10% від сукупного доходу сім’ї, а працюючі - 15%. Після 1 жовтня цей коефіцієнт став плаваючим і залежить від сукупного доходу сім’ї за рік. Наприклад, якщо сім’я складається з двох пенсіонерів із середньомісячним сукупним доходом 2,5 тис., розмір плати за житлово-комунальні послуги складає 400 грн. в межах норм. Ця сім’я до 1 жовтня мала сплатити 250 грн. і отримати 150 грн. субсидії. Після 1 жовтня розмір сплати з їхнього доходу складає трохи менше 8%, тобто він зменшився на 51 грн. Відповідно, на 51 грн. у цьому випадку зріс розмір субсидії», - пояснила Наталія Хоцянівська.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, кияни стали частіше звертатися за субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому, кількість сімей, яким призначили субсидію, зменшилася. Принаймні, про це свідчать статистичні дані.

 
Коментарі (0)