Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКияни «гасять» борги за ЖКП
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Кияни «гасять» борги за ЖКП

За 10 місяців 2015 року кияни сплатили майже 5 мільярдів гривень за житлово-комунальні послуги. На кінець жовтня заборгованість населення столиці становила трохи більше мільярда гривень.

За даними Головного управління статистики у м. Києві, у січні–жовтні 2015 року кияни сплатили за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, 4,9 млрд грн (103,1% нарахованих за цей період сум).

Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг на кінець жовтня становила 1,4 млрд грн.

Примітно, у загальній сумі заборгованості не враховані дані заборгованості населення підприємствам-банкрутам (організаціям, установам) та підприємствам, які призупинили діяльність, включаючи ті, на які порушено справу про банкрутство.

На кінець жовтня таких підприємств нараховувалось 16. Загальна сума заборгованості населення міста зазначеним підприємствам становила 6,6  млн грн.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.03 № 976 «Про затвердження Порядку погашення реструктуризованої заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги», у січні–жовтні 2015 року з населенням було укладено 1480 договорів. Загальна сума, на яку було укладено договори в частині погашення реструктуризованої заборгованості, становила 8 млн грн, а сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів склала 19,2 млн грн.

Нагадаємо,  у вересні мешканці столиці скоротили свої борги за житлово-комунальні послуги майже на 350 млн грн. Загалом же за 9 місяців цього року кияни сплатили за «комуналку» більше 4,5 млрд грн.

 
Коментарі (0)