Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКияни почали частіше звертатися за субсидіями
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Кияни почали частіше звертатися за субсидіями

За десять місяців поточного року за субсидіями звернулося майже у три рази більше домогосподарств Києва, аніж за відповідний проміжок часу у 2014 році. Середній розмір відшкодування на оплату комунальних послуг у жовтні становив 154,2 грн.

Протягом січня–жовтня 2015 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 156,5 тис. домогосподарств, що у 2,9 разів більше аналогічного періоду 2014-го. Про це свідчать дані Головно управління статистики у м. Києві.

Зокрема, середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одне домогосподарство у жовтні 2015 року зменшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 37,4% і становив 154,2 грн.

У жовтні 2015 року отримували субсидії для відшкодування витрат на оплату ЖКП та електроенергії 129,1 тис. домогосподарств, що у 4,2 раза більше, ніж у жовтні 2014 року.

Домогосподарства, які отримують субсидії, переважно складаються з однієї особи (44,4% від загальної кількості домогосподарств, які отримують субсидії).

Загалом, за період з січня по жовтень 2015 року було призначено субсидій на відшкодування ЖКП в розмірі 28,6 млн грн (що у 3,6 раза більше відповідного періоду 2014 р.) 155,9 тис. домогосподарствам, що становить 99,6% від загальної кількості звернень за відшкодуваннями.

Кількість домогосподарств, яким призначено субсидії перевищує показники січня-жовтня 2014-го у 3,1 раза.

Нагадаємо, у Києві у січні-вересні цього року збільшилась кількість звернень за субсидіями на ЖКП майже втричі, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Середній розмір відшкодування на оплату «комуналки» у минулому місяці становив 163 грн.

 
Коментарі (0)