Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ річному вимірі ціни на комуналку прискорили зростання до 36,4%
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

У річному вимірі ціни на комуналку прискорили зростання до 36,4%

Споживчі ціни у червні цього року в Україні зросли на 9,5% у річному вимірі (проти червня минулого року), не змінившись у порівнянні з показником місяцем раніше.
Споживчі ціни у червні цього року в Україні зросли на 9,5% у річному вимірі (проти червня минулого року), не змінившись у порівнянні з показником місяцем раніше. Про це свідчать дані Держстатистики.
 
Так, інфляція на споживчому ринку в червні порівняно із травнем 2021 року становила 0,2%, з початку року – 6,4%.
 
Базова інфляція в червні порівняно із травнем цього року становила 0,4%, з початку року – 4,3%.
 
На споживчому ринку в червні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,1% (уповільнилося зростання у річному вимірі до 9,4%).
 
Найбільше за місяць (на 16,0%) подешевшали яйця. На 2,8–0,4% знизилися ціни на фрукти, овочі, молоко, сало, свинину. Водночас на 3,4–0,4% подорожчали соняшникова олія, риба та продукти з риби, рис, макаронні вироби, м’ясо птиці, безалкогольні напої, сири, продукти переробки зернових, яловичина, масло, цукор.
 
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,0%, у т.ч. на тютюнові вироби – на 1,2%, алкогольні напої – на 0,7%.
 
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива за місяць на 0,4%, за даними Держстату, відбулося в основному за рахунок підвищення плати за утримання будинків та прибудинкових територій на 1,0%, природний газ – на 0,7%. Водночас, у річному вимірі ціни на комуналку прискорили зростання до 36,4% з 35,3% місяцем раніше.
 
Ціни на транспорт зросли за місяць на 1,0%, як вказано, передусім за рахунок подорожчання проїзду в залізничному та автодорожньому пасажирському транспорті на 5,3% та 2,4% відповідно.
 

За місяць ціни на послуги, пов'язані з охороною здоров'я, підвищилися на 0,4%, на освіту - зросли на 0,3%. 

 
Коментарі (0)