Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКияни «шикуються» за збільшеними житловими субсидіями
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Кияни «шикуються» за збільшеними житловими субсидіями

У столиці збільшилася кількість бажаючих отримати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Крім цього, у 2,5 разів зріс і розмір компенсації та становить майже півтисячі гривень.

За три місяці 2015 року у Києві за наданням субсидії на оплату житлово-комунальних послуг звернулося 16,4 тис. домогосподарств. Ця цифра перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 26,2%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Призначено житлові субсидії у цей період 2015 року 14,7 тис. домогосподарств, що становить 89,6% від загальної кількості звернень. Порівнюючи з показниками січня-березня 2014 року, кількість призначених субсидій збільшилась на 15,1% (1,9 тис. домогосподарств). Найбільша кількість домогосподарств, яким призначено субсидії з початку року, зафіксована у Дніпровському районі столиці.

У березні на оплату ЖКП та електроенергії у столиці субсидії отримали 52,4 тис. домогосподарств. Це на 55,8% більше, ніж за березень 2014 року.

Зокрема, за кількістю членів, домогосподарства, які звернулися за отриманням державної компенсації на ЖКП, переважно складаються з однієї особи – 64,8% від загальної кількості.

Загалом сума призначених субсидій за три місяці 2015 року становить 6431,9 тис. грн. Для порівняння – у минулому році за аналогічний період сума була меншою у три рази.

Зауважується, що середній розмір субсидії на ЖКП на одне домогосподарство у березні цього року зріс, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, у 2,5 рази і становив 431,4 грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у березні 2015 року середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одне домогосподарство збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року в 3 рази і становив 273,9 грн.

 
Коментарі (0)