Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКияни заборгували за «комуналку» мільярди гривень
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Кияни заборгували за «комуналку» мільярди гривень

Столичні споживачі за минулий рік заборгували майже 2 мільярди гривень за «комуналку». Загальні розрахунки за надані в минулому році житлово-комунальні послуги фіксувались на рівні 98%.

У Києві заборгованість споживачів за житлово-комунальні послуги на кінець 2015 року становила 1,9 млрд грн. Про це свідчать дані Головного управління статистики у м. Київ.

Загалом, мешканці столиці за минулий рік сплатили за надані ЖКП, включно із погашенням боргів за попередні періоди, 6,3 млрд грн. (98%).

У загальній сумі заборгованості не враховані дані заборгованості населення підприємствам-банкрутам (організаціям, установам) та підприємствам, які призупинили діяльність, включаючи ті, на які порушено справу про банкрутство. На кінець грудня таких підприємств нараховувалось 16.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.03 № 976 «Про затвердження Порядку погашення реструктуризо-ваної заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги», у січні–грудні 2015р. з населенням було укладено 1625 договорів. Загальна сума, на яку було укладено договори в частині погашення реструктуризованої заборгованості, становила 920 тис. грн, а сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів склала 200 тис. грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у минулому році українці сплатили за надані житлово-комунальні послуги майже 50 млрд грн. Втім, у відсотковому співвідношенні, рівень розрахунків зафіксовано на рівні 95,4%. Найкраще оплату здійснювали у Черкаській та Вінницькій областях.

 
Коментарі (0)