Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКількість претендентів на субсидії в Києві виросла вдвічі
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Кількість претендентів на субсидії в Києві виросла вдвічі

За минулий рік у столиці за субсидіями на житлово-комунальні послуги звернулося майже 185 тис. домогосподарств. Це вдвічі більше, ніж за період січня-грудня 2014 року.

У 2015 році кількість киян, які звернулися за субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг зросла у 2,1 рази, в порівнянні з 2014 роком, та досягла 184,5 тис. домогосподарств. Про це свідчать дані Головного управління статисти у м. Києві.

Зокрема, у грудні минулого року, субсидії на «комуналку» отримували 154,7 тис. домогосподарств, що у 3,8 рази більше, ніж у грудні 2014р.
При цьому, середній розмір призначеної житлової субсидії на одне домогосподарство у грудні 2015р. збільшився у порівнянні з відповідним періодом попереднього року на 32,9% і становив 584,4 грн.

Поміж тим, 42,1% домогосподарств, які отримують компенсацію, складаються з однієї особи.

Загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у січні–грудні 2015р. становила 42 млн грн., що у 1,8 рази більше відповідного показника 2014р.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у 2015 році за субсидіями на відшкодування оплати за житлово-комунальні послуги звернулося 5,9 млн домогосподарств, з яких відшкодування призначено 5,4 млн домогосподарств, що у 3,6 рази більше, ніж за 2014 рік. Відтак, субсидії отримують 30, 5% домогосподарств від загальної кількості.

 
Коментарі (0)