Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНа Вінниччині скоротилися втрати води
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

На Вінниччині скоротилися втрати води

У порівнянні з 2010 р. дещо зменшились (на 6,5%) витік і невраховані витрати, які відбуваються при транспортуванні води до споживачів внаслідок несправності труб водопровідної мережі

Протягом 2011 р. на території Вінницької області було подано в мережу водопостачання 50,0 млн м куб. води. Через очисні споруди регіону пройшло 78,1% від цієї кількості. При цьому у порівнянні з 2010 р. дещо зменшились (на 6,5%) витік і невраховані витрати, які відбуваються при транспортуванні води до споживачів внаслідок несправності труб водопровідної мережі, її обладнання, аварій на мережах, а також постачання води для протипожежних потреб.

Про це повідомила заступник начальника головного управління статистики у Вінницькій області Світлана Рибалко.

За її словами, загальна кількість споживачів (серед яких населення та підприємства, установи, організації, що споживають воду на господарсько-побутові потреби) на кінець 2011 р. склала 175,7 тис. одиниць, що на 1% перевищує показник попереднього року. Збільшилась на 7,4% кількість споживачів, обладнаних засобами обліку води – в загальній кількості їх питома вага склала 72,1%.

Одиночна протяжність водоводів (трубопроводів, які прокладено від місця забору води до перших вуличних розподільних мереж), вуличної водопровідної та внутрішньоквартальної і дворової мереж на кінець 2011 р. склала 4488,4 км. В порівнянні з 2010 р. одиночна протяжність водоводів зменшилась на 5,2 км, а вуличної водопровідної мережі збільшилась на 67,8 км. Питома вага ветхих та аварійних мереж у загальній протяжності водопровідних мереж на кінець 2011 р. склала 35,9% проти 34,3% на кінець 2010 р.

Із загальної кількості води, відпущеної всім споживачам, найбільша її частина постачається своїм споживачам: населенню – 27,7 млн. м куб. (80,8%) та підприємствам, установам, організаціям на господарські  потреби – 5,9 млн.куб.м (17,2%).

На території Вінницької області на кінець 2011 року водопроводи (окремі водопровідні мережі) мали 18 міст, 24 селища міського типу та 70 сільських населених пунктів. Вода споживачам подавалася по 245 водопроводах, з яких 125 знаходиться у сільській місцевості і 120 – у міських поселеннях.

 

ВИННИЦА.info

 
Коментарі (0)