Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВ Україні «урізали» площу прийнятого в експлуатацію житла
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

В Україні «урізали» площу прийнятого в експлуатацію житла

В Україні скорочується площа зданого в експлуатацію житла, в порівнянні з минулим роком. Загалом, зменшення обсягів за січень-вересень 2015-го відповідно до аналогічного періоду 2014 року, фіксується на рівні 3,1%.

У січні-вересні цього року в Україні впали обсяги прийняття житла в експлуатацію на 3,1%, в порівнянні з аналогічним періодом 2014-го. При цьому без урахування площі, прийнятої відповідно до Порядку 2, − на 4,3%. Такі дані надали у Державній службі статистики.

Зокрема, за дев’ять місяців 2015 року в експлуатацію було прийнято 6,1 млн кв. м загальної площі житла. З них 2,7 млн кв. м (або 4,4%загального обсягу житла) відповідно до Порядку 2.

«Переважну частину (51,9%) загального обсягу житла прийнято в експлуатацію в будинках із двома й більше квартирами, 47,9% – в одноквартирних будинках та 0,2% – у гуртожитках», - зазначають у Держстаті.

Із загальної площі прийнятого в експлуатацію житла 5,8 млн кв. м становила площа квартир 250,9 тис. кв. м – гуртожитків і приріст площі існуючих квартир за рахунок реконструкції.

Загалом площа прийнятого в експлуатацію житла у містах становила 4,1 млн кв. м, у сільській місцевості – 1,9 мнл кв. м.

Найбільше серед регіонів, в експлуатацію прийнято житла у Київській, Львівській, Одеській, Івано-Франківській областях та м. Києві прийнято в експлуатацію 56,0% від загального обсягу площі.

За рахунок коштів державного бюджету за січень–вересень 2015р. прийнято в експлуатацію 12,7 тис. кв. м загальної площі житла (0,2% від загального обсягу), що на 64,3% більше рівня відповідного періоду попереднього року.

Серед іншого, з січня по вересень цього року прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки загальною площею 202,4 тис. кв. м, з яких 14,9 тис. кв м (або 7,4% загальної площі дачних та садових будинків) – відповідно до Порядку.

Загальна площа прийнятих в експлуатацію дачних та садових будинків порівняно з січнем–вереснем 2014р. збільшилась на 10,3%, при цьому без урахування площі, прийнятої відповідно до Порядку, − на 13,2%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за січень–червень 2015 року в Україні прийнято в експлуатацію 3,3 млн кв. м загальної площі житла. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла за січень–червень 2015 року порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 18,2%.

 
Коментарі (0)