Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗаборгованість населення за ЖКП поступово тане
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Заборгованість населення за ЖКП поступово тане

У березні українцям вдалося скоротити свою заборгованість з оплати за житлово-комунальні послуги. Однак, досі залишається несплаченою чимала сума.

За інформацією Державної служби статистики, заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг у березні 2014 року порівняно з лютим знизилася на 3% - до 13,6 млрд грн.

При цьому середній термін заборгованості становить 3 місяці.

Окрім того, зазначається, що усього в січні-березні 2014 року українці сплатили за житлово-комунальні послуги 12,5 млрд грн, що становить 91,4% нарахованих за цей період сум.

Найвищий рівень оплати спостерігався у Закарпатській, Львівській і Вінницькій областях (110,6-101,4%), а найнижчий - у Харківській області та Криму - 78,7% та 83,4% відповідно.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку з урахуванням споживання електроенергії (з розрахунку 150 кВт/год) у березні 2014 року порівняно з аналогічним періодом минулого року знизилися на 10,2% - до 463,7 грн.

Також повідомляється, що в січні-березні поточного року з населенням було укладено 15 тис. договорів про погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 46,3 млн грн.

Нагадаємо, заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг у лютому 2014 року порівняно з січнем зросла на 3,4% - до 14,03 млрд грн.

 
Коментарі (0)