Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЗдача в експлуатацію столичного житла виросла на чверть
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Здача в експлуатацію столичного житла виросла на чверть

За дев’ять місяців цього року у столиці побільшало житла, прийнятого в експлуатацію. В порівнянні з аналогічним періодом 2014-го, показники збільшилися майже на чверть. В той час, як здача в експлуатацію дачних та садових будинків знизилась.

У Києві в період з січня по вересень цього року прийнято в експлуатацію 753,2 тис. кв. м загальної площі житла. Це на 24,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це свідчать дані Головного управління статистики у м. Києві.

Зокрема, в експлуатацію прийнято: одноквартирних будинків – 47 тис. кв. м; будинків з двома та більше квартирами – 703 тис. кв. м; гуртожитків – 2 тис. кв. м.

Серед районів у відсотковому співвідношенні, найбільше житла здано в експлуатацію у Голосіївському районі – 24,1%, а найменше у Деснянському – 0,5%.

Зазначається, що за рахунок коштів державного бюджету в січні–вересні 2015р. прийнято в експлуатацію 2,1 тис. кв. м (або 0,3% від загального прийняття в цілому по місту) загальної площі житла.

Усього за 9 місяців 2015-го було збудовано 9814 квартир, з яких 4645 – однокімнатні квартири, 3064 – двокімнатні, трикімнатних та чотирьохкімнатних збудували 1719 та 209 відповідно. Квартир з п’ятьма і більше кімнатами звели 107.

В той же час, у січні–вересні 2015 року прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки загальною площею 20,0 тис. кв. м, що складає 74,% від обсягів січня–вересня 2014-го.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за перше півріччя 2015 року у столиці прийняли в експлуатацію на 15% більше квадратних метрів житла, аніж за відповідний період минулого року.

 
Коментарі (0)