Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнці почали менше споживати газу
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Українці почали менше споживати газу

За 10 місяців цього року в Україні «впали» обсяги споживання природного газу майже на 20%, в порівнянні з січнем-жовтнем 2014-го. Найбільше скоротила «газові» витрати - майже на чверть, промисловість

В Україні за січень-жовтень 2015 року зменшилось споживання природного газу на 19%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це свідчать дані Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Зокрема, як зазначають у Міненерго, за цей період промисловість знизила споживання «блакитного» палива на 24,1% - до 9,1 млрд куб. м, населення та бюджетні установи – на 21,5% до 9,2 млрд кубометрів, ТКЕ – на 7,2% до 4,9 млрд куб м газу.

Крім того, зазначається, що станом на 1 листопада заборгованість за природний газ у цьому році склала 10,3 млрд грн. Загальна сума боргу, з урахуванням попередніх періодів, становить 36 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, зменшення ренти на видобуток природного газу, може призвести до ліквідації соціальної норми у вартості «блакитного» палива. В уряді вважають, що рішення щодо тарифів повинно мати розрахунок.

 
Коментарі (0)