Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Києві ростуть нарахування за «комуналку»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

В Києві ростуть нарахування за «комуналку»

В Держстаті відзвітували про оплату киянами житлово-комунальних послуг у жовтні 2014 року. З даних витікає, що середнє нарахування на одного власника особового рахунку збільшилось в порівнянні з вереснем.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у Києві у жовтні 2014 з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт•год) становили 338,50 грн. Для порівняння, у вересні – 294,94 грн, що на 43,56 грн менше. Відповідні дані навели в експрес-випуску Державної служби статистики.

Загалом у січні–жовтні 2014 населенням Києва сплачено за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, 3,4 млрд грн, що складає 99% нарахованих за цей період сум. Для порівняння, у січні–вересні цього року було сплачено 3,1 млрд грн, що складало 100% нарахованих сум.
 
У загальній сумі заборгованості не враховані дані заборгованості населення підприємствам-банкрутам (організаціям, установам) та підприємствам, які призупинили діяльність, включаючи ті, на які порушено справу про банкрутство. На кінець вересня таких підприємств нараховувалось 16. Загальна сума заборгованості населення міста зазначеним підприємствам становила 6,7 млн грн.
 
На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.03 № 976 «Про затвердження Порядку погашення реструктуризованої заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги», у січні–жовтні 2014 з населенням було укладено 4551 договір (у січні-вересні – 4397 договорів). 
 
Загальна сума, на яку було укладено договори в частині погашення реструктуризованої заборгованості, становила 21,1 млн грн (у січні-вересні – 20,3 млн грн), а сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів склала 19,7 млн грн. (у січні-вересні – 19 млн грн).
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Україні знижується рівень оплати житлово-комунальних послуг  серед населення. За інформацією Державної служби статистики, протягом 10 місяців поточного року українці сплатили 28,7 млрд грн за ЖКП. Це 99,8% нарахованих за цей період сумм. Примітно, упродовж січня-вересня 2014 року аналогічні розрахунки були на рівні 103,1% від нарахованих сум та становили 26,3 млрд грн.
 
Коментарі (0)