Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВ Україні на третину впали обсяги будівництва
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

В Україні на третину впали обсяги будівництва

Обсяги будівництва в Україні у вересні скоротилися на 30,3%, у порівнянні з аналогічним місяцем в 2013 році. Але порівняно з серпнем 2014 - зросли на 8,9%.

Компанії України, не рахуючи окупованої території АР Крим та Севастополя, в січні-вересні 2014 виконали будівельних робіт на суму 34,4 млрд грн. Це на 17,2% менше, ніж показники за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє Державна служба статистики.

У вересні цього року, порівняно з аналогічним місяцем 2013, обсяги будівництва в Україні скоротилися на 30,3%, порівняно з серпнем 2014 - зросли на 8,9%.
 
Оскільки за 8 місяців 2014 року українські підприємства виконали будівельних робіт на 29,7 млрд грн, у вересні їх обсяг склав 4,7 млрд грн.
 
При цьому за дев'ять місяців поточного року на будівництво будівель було витрачено 16,7 млрд грн, з яких 7,8 млрд грн - на житлові будівлі, 8,9 млрд грн - на нежитлові. Обсяги будівництва інженерних споруд склали 17,6 млрд грн.
 
Найбільші обсяги будівництва за січень-вересень 2014 року були зафіксовані в Києві (7,7 млрд грн, що на 17% менше, ніж за аналогічний період минулого року) та Дніпропетровській області (3,7 млрд грн, що на 11,2% менше, ніж роком раніше), найменші - у Закарпатській області (248,4 млн грн, що на 19% менше показників січня-вересня 2013 року).
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вітчизняні будівельні норми поступово «підженуть» під європейські стандарти шляхом переформатування їх в ДСТУ. Експерти галузі зазначають: такі зміни будуть мати позитивні наслідки в сфері будівництва.
 
Коментарі (0)