Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВ Україні почали більше будувати
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

В Україні почали більше будувати

В Україні за минулий рік активізувалося будівництво. Сума коштів, на які проводилися будівельні роботи в країні склала понад 50 млрд грн.

В Україні за минулий рік підприємства виконали будівельних робіт на 50,2 млрд грн і перевищили норму на 7,1%. Індекс будівельної продукції у 2014 році порівняно з 2013 роком становив 78,3%. Дані наведені без урахування тимчасов окупованої території Республіки Крим. Про це «Україні Комунальній» повідомили у Державній службі статистики.

Відтак, нове будівництво, реконструкція та технічне переозброєння у минулому році склали 82,4% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти – 10,2% та 7,4% відповідно.

Що ж стосується регіонів, то лідером з виконання будівельних робіт стала Чернігівська область – 138,5% у порівнянні з 2013 роком. На другому місці виявилась Рівненська область. Тут, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року будівельні роботи виконані на 104,7%. І третє місце посіла Сумська область, де план з виконання будівельних робіт у 2014 році виконано на 102,8%. Столиця ж у минулому році «пасла задніх». Так, у Києві, обсяги будівництва у минулому році становили 78,7%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, У Мінрегіоні вважають, що тільки будівництво зможе запустити економіку країни. Міністерство планує виводити частину компаній на міжнародний ринок. Інші підприємства будуватимуть житло в Україні.

 
Коментарі (0)