Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоБанки вже видали мільйони на іпотеку
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Банки вже видали мільйони на іпотеку

Протягом тижня були укладені 49 договорів про часткову компенсацію відсотків, банками профінансовані 55 кредитів на 11,5 млн грн

За минулий тиждень для участі у програмі здешевлення іпотеки були акредитовані 13 будинків та 563 квартири; 777 громадян виявили бажання взяти участь у програмі. Були укладені 49 договорів про часткову компенсацію відсотків, банками профінансовані 55 кредитів на 11,5 млн грн.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу у Кабінеті міністрів повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк, інформує прес-служба міністерства.

«Цілеспрямована робота на всіх рівнях дає результат. Міністерство теж не обмежилося лише розробкою нормативної бази. Наприклад, на веб-сайті Мінрегіону розміщено інформаційну карту, де усі бажаючі можуть ознайомитися із пропозицією житла по кожному регіону. Є також кредитний калькулятор, за допомогою якого можна приблизно розрахувати вартість позики», – повідомив очільник Мінрегіону.

За його словами, на сьогодні для участі у програмі визначені 234 будинки, у яких доступні для придбання 10,3 тис. квартир. Майже 10,4 тисяч громадян виявили бажання отримати здешевлені іпотечні кредити. Укладені 163 договори, найбільше – у Києві (54). Профінансовані 144 кредити на загальну суму 34,5 млн гривень. З них: у Києві – 54 кредити на загальну суму 18,3 млн гривень; у Сумській області 17 кредитів на суму 2,6 млн грн; у Харківській області 13 кредитів на суму 2,1 млн грн; у Полтавській області 12 кредитів на суму 1,6 млн грн; 7 кредитів у Вінницькій та 6 – у Хмельницькій областях.

Як наголосив Анатолій Близнюк, Мінрегіон розраховує на пожвавлення програми здешевленої іпотеки після підписання Президентом Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння іпотечному кредитуванню». За його словами, невизначеність державних гарантій дещо стримувала громадян. Тепер же внесені зміни до Бюджетного кодексу і видатки на компенсацію відсотків громадянам стали захищеними.

«Законом також визначена ціла низка заходів, які гарантують виконання програми. Зокрема, зобов’язують щороку передбачати кошти на здешевлення вартості іпотечних кредитів. Можемо впевнено сказати – курс на виконання зобов’язань держави незмінний. Він підкріплений найвищими гарантіями – Законом України», – підкреслив Близнюк.

Також, за словами міністра, триває виконання інших програм, які реалізуються за державної підтримки в рамках соціальних ініціатив Президента України і спрямовані на забезпечення житлом різних категорій громадян.  На сьогодні вже укладені 230 договорів на будівництво доступного житла на умовах оплати державою 30% його вартості. Надані 139 пільгових кредитів у рамках програми молодіжного житлового кредитування. Державною іпотечною установою профінансовані 483 кредитів. Таким чином, разом по житлових програмах профінансоване придбання 996 квартир.

 
Коментарі (0)